Keurmerk sloten

 

Keurmerk sloten bieden optimale bescherming tegen inbraak

Sloten zijn er niet alleen in allerlei soorten en maten, maar ook in tal van verschillende kwaliteitsklassen. Om voor consumenten meer duidelijkheid in het grote aanbod aan hang- en sluitwerk te scheppen is in Nederland het SKG-keurmerk in het leven geroepen. SKG is daarbij de afkorting voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw, een onafhankelijke organisatie die allerlei verschillende sloten op de pijnbank legt en onderzoekt hoe gemakkelijk criminelen deze open zouden kunnen krijgen. Op basis van de bevindingen van de stichting krijgen keurmerk sloten sterren toebedeeld. Hoe meer sterren een slot heeft gekregen, des te beter de inbraakwerendheid van het product.

 

Keurmerk Sloten met 2 en 3 sterren

Keurmerk slotenIn het huidige SKG-beoordelingssysteem kan een slot 2 of 3 sterren verdienen. Wilt u een deurslot kopen dat 2 SKG-sterren heeft gekregen, dan moet u er wel rekening mee houden dat deze variant u geen bescherming tegen het zogenoemde kerntrekken biedt. Dat is op dit moment een van de meest populaire methodes die inbrekers gebruiken om een pand binnen te kunnen komen. Ze maken in dat geval gebruik van een techniek waarbij de volledige cilinder uit een slot wordt gerukt, waarna een deur op uiterst eenvoudige wijze geopend kan worden.

 

Keurmerk sloten met kerntrekbeveiliging

Besluit u daarentegen om bij Homesecuur een cilinderslot te bestellen dat voorzien is van 3 SKG-sterren, dan zijn er bij de productie van zo’n slot diverse maatregelen genomen die kerntrekken voorkomen. Daarnaast is het ook niet mogelijk om zo’n kwalitatief hoogwaardig slot met de klopsleutelmethode of middels lockpicking te openen. Het meest optimale veiligheids effect van dit soort met 3 sterren bekroonde keurmerk sloten bereikt u overigens door ze te combineren met speciaal veiligheidsbeslag.

 

Verschillende keurmerk sloten met slechts één sleutel openen

Staat u op het punt om meerdere sloten in uw woning door nieuwe, veiligere alternatieven te vervangen, dan kan Homesecuur u nog een interessante aanvullende optie bieden. Het is namelijk ook mogelijk om in onze webshop sets van meerdere keurmerk sloten te kopen, die met een en dezelfde sleutel kunnen worden geopend. Kortom, niet langer een dikke sleutelbos in uw zak of tas, maar gewoon één exemplaar, waarmee u bijvoorbeeld zowel uw voordeur, achterdeur alsook u schuurdeur opent.

 

Naar de webshop

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »